Ilidža i zeleni ekonomski razvoj: Solarni paneli na individualnim stambenim objektima uz sufinansiranje Općine i Švedske ambasade

Ovim putem vas obavještavamo da je Javni poziv za subvencionisanje ugradnje solarnih sistema za vlastite potrebe na objekte individualnog stanovanja na području Općine Ilidža objavljen.

Predmet Javnog poziva je pružanje tehničke i finansijske podrške pripremi i realizaciji ugradnje solarnih sistema za vlastite potrebe na objekte individualnog stanovanja na području općine Ilidža.

Aktivnost se provodi u okviru projekta "Zeleni ekonomski razvoj – faza III" (GED III), koji finansira Švedska, a implementira kancelarija UNDP-a u Bosni i Hercegovini i  ima za cilj potaknuti građane, vlasnike privatnih objekata da koriste solarne panele, kao mjeru podrške tranziciji ka čistoj energiji, borbi protiv zagađivanja zraka i energetskog siromaštva, smanjenju emisije stakleničkih plinova i broja građana koji boluju od respiratornih bolesti u Bosni i Hercegovini.

Javnim pozivom omogućeno je subvencionisanje ugradnje solarnih sistema za vlastite potrebe na stambenim objektima u iznosu do 50% vrijednosti nabavke i ugradnje opreme. Osim subvencije, za kvalifikovane podnosioce prijava, obezbijeđeno je finansiranje od Općine Ilidža i UNDP-a u cjelokupnom iznosu za:

* izradu tehničke dokumentacije za solarni sistem koji će biti predmet realizacije i finansijske podrške,

* kontrolu kvaliteta izrađene tehničke dokumentacije,

* stručni nadzor tokom izvođenja radova.

Na Javni poziv mogu se prijaviti sve zainteresovane osobe koje su vlasnici/suvlasnici stambenih objekata individualnog stanovanja, u kojima borave, na području općine Ilidža.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 20. 8. 2024. godine do 17:00 sati, a dodatna pitanja u vezi Javnog poziva mogu se dostaviti na adresu JavniPoziv@undp.onmicrosoft.com sa naznakom "Javni poziv za subvencionisanje ugradnje solarnih sistema na području Općine Ilidža" u periodu od 19. 7. do 13. 8. 2024. godine.

Detaljnije informacije kao i obrasci za prijavu na Javni poziv mogu se pronaći na web stranici https://procurement-notices.undp.org/view_notice.cfm?notice_id=98373.