Zakazani novi koncerti: Zabranjeno pušenje i Šerif Konjević nastupaju na Ilidži

Svi posjetioci Ilidže i ove sedmice će moći uživati u novim koncertima.
 
Nakon odlično posjećenih koncerata Adija Šoše i Mirze Selimovića, na Trgu Četvrte viteške motorizovane brigade u petak, 23. augusta, koncert će održati Zabranjeno pušenje.
 
- Ne mere bit' bliže, skokni do Ilidže, na centralni trg gdje se sprema mega "spektakluk". Čekamo vas - poručio je u svom stilu Sejo Sexon, frontmen kultnog sarajevskog sastava.
 
Grupa Zabranjeno pušenje nedavno je obilježila 40 godina, a s Ilidžom kroz pjesme i spotove odavno ima posebnu povezicu, što je jedan od preduslova za odličnu atmosferu i još jednu nezaboravnu noć na najvećem trg u Kantonu Sarajevo.
 
Kao općina koja se u nekoliko važnih oblasti etablirala kao jedna od vodećih lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini, Ilidža i njen načelnik Nermin Muzur svjesni su da će se u vrhu zadržati samo uz nove i kvalitetne sadržaje.
 
- Uz velike napore i nastojanja da poboljšamo kvalitet života naših građana trudimo se i našu lokalnu zajednicu oplemeniti novim kvalitetnim sadržajima. Prija nam to što smo kroz neke od najvažnijih parametara u samom vrhu u našoj državi, ali nas to i dodatno obavezuje da budemo još bolji, pogotovo kada je riječ o turističkoj ponudi - kazao je načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, dodavši:
 
- Koncerti su tek dio ponude koju iz godine u godinu nastojimo unaprijediti, a bliži nam se i Festival narodne muzike "Ilidža 2024".
 
Svi oni koji više preferiraju narodnu muziku moći će 25. augusta, takođe na Trgu Četvrte viteške brigade, uživati u koncertu Šerifa Konjevića, jednog od najpopularnijih pjevača narodne muzike na našim prostorima.
 
Ulaz na koncerte Zabranjenog pušenja i Šerifa Konjevića koje Općina Ilidža organizuje u saradnji s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo je besplatan, a oba koncerta će početi u 21 sat.