Sastanak načelnika Muzura i ministra Štete: Na Ilidži se realizuju višemilionski projekti

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur i ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta održali su sastanak na kojem je razgovarano o projektima na području općine Ilidža.

Kako je rečeno, najznačajniji projekt koji se realizuje je izgradnja tramvajske pruge do Hrasnice. Radovi se izvode u skladu s planiranom dinamikom, iako se svi sudionici projekta svakodnevno susreću sa velikim brojem izazova.

- Veliki broj projekata realizujemo na Ilidži, unaprijedili smo javni prevoz u svakom dijelu općine i još imamo posla u tom segmentu, a iz godine u godinu obnavljamo sve veći broj saobraćajnica. Najvažniji projekt je izgradnja pruge do Hrasnice, prvo širenje tramvajske pruge od njene izgradnje - istakao je ministar Šteta nakon sastanka, te dodao:

- Do kraja godine završit ćemo radove na ratnom putu Igman do Osmica, raskrsnicu na Bulevaru na čije rokove nismo mogli utjecati, uključnu traku na brzoj cesti na zapadnom prilazu gradu. Raspisali smo nabavku za izvođenje radova na regionalnoj cesti Osik - Osjek. Pored finansijskih sredstava koja ulažemo, nama je od velikog značaja saradnja sa lokalnim zajednicima i želja načelnika i administracije da se realizuju projekti. Ta saradnja s Općinom Ilidža je odlična.

Sastanci koji se organizuju na mjesečnom nivou od velike su važnosti za bržu realizaciju projekata i efikasnije rješavanje izazova sa kojim se susreću investitori, izvođač i nadzor na terenu, posebno kada se radi o izgradnji tramvajske pruge do Hrasnice.

- Svim projektima mijenjamo kvalitet života na našoj Ilidži. Nama je svaki projekt bitan i sretan sam kada viši nivoi vlasti ulažu u razvoj lokalne zajednice. Imamo odličnu saradnju sa Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo, zajedno realizujemo višemilionske projekte i uspijevamo u svim poteškoćama. Tramvajska pruga do Hrasnice za mene će uvijek biti najveća vrijednost koju smo dali našim Ilidžancima, jer je to historijski projekt o kojem se godinama samo pričalo, a sada zajedno sa Ministarstvom radimo sve da sljedeće godine tramvaji voze do Hrasnice - naglasio je načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur.

U narednom periodu počet će i radovi u Osiku, a obnovljen je dio puta prema Bjelašnici koji pripada općini Ilidža.