Štab civiline zaštite Općine Ilidža obišao sve vodotoke, stanje zadovoljavajuće

Štab civilne zaštite Općine Ilidži, predvođen načelnikom Općine Nerminom Muzurom, obišao je sve veće vodotoke na području općine Ilidže.

Na terenu je ustanovljeno da su vodostaji rijeka zadovoljavajući, a i zvanični podaci Agencije za vodno područje rijeke Save pokazuju da su vodostaji u opadanju.

- Dešavanja iz prošlosti uče nas da budemo izuzetno oprezni i posvećeni svakom detalju kada je riječ o vodotocima na području naše lokalne zajednice - rekao je načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur.

Vodeći se iskustvom iz prošlosti Štab civilne zaštite Općine Ilidža posjetio je i obišao i branu u Bogatićima, koja igra veliku ulogu u regulisanju vodostaja na rijeci Željeznici.

- Iako nije teritorijalno na području naše općine obišli smo i branu u Bogatićima kako bi se lično uvjerili u stanje na terenu - dodao je načelnik Muzur.

U proteklom periodu Općina Ilidža i njene nadležne službe mnogo pažnje su posvećivale preventivnim mjerama - čišćenju i uređenju korita, obala i vodotoka na području Ilidže.

Prije samo dva dana uređen je i očišćen dio korita rijeke Tilave u Donjem Kotorcu, a istog dana počeli su i radovi na drugoj fazi regulacije korita Željeznice u naselju Otes.