Prvi dan škole za pamćenje: Općina Ilidža organizovala prijem za više od 760 prvačića

Prijem za ilidžanske prvačiće održan je danas na Trgu Četvrte viteške motorizovane brigade u organizaciji Općine Ilidža.

I ove godine, baš kao i prošle, na najvećem trgu u Kantonu Sarajevo zavijorila se zastava Bosne i Hercegovine. Uz onu na jarbolu, ilidžanski prvačići su kartonima sastavili još jednu zastavu naše domovine i tako uspješno riješili prvi školski zadatak.

Općina Ilidža se i ove godine pobrinula da nova generacija osnovaca zapamti svoj prvi dan škole i da ga veže uz simbole jedine nam domovine.

Nove đake prvake, njihove učitelje ali i brojne roditelje pozdravili su Naida Hota-Muminovića, ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža.

- Nismo danas ovdje zbog nas već zbog vas dragi naši prvačići. Vjerujemo da će ovo okupljanje, ovo vaše jedinstvo i ova manifestacija ostati kao jedno od najljepših sjećanja u vašim životima. Mi želimo da na ovaj način pokažemo koliko su jaki prvačići općine Ilidža kada ih sve skupimo na jednom mjestu i neka vam to bude poruka za cijeli život. Onoliko koliko se budemo družili i koliko budemo sarađivali i potpomagali se, toliko ćemo mi biti jaki a samim tim i naša domovina Bosna i Hercegovina - rekao je u načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, koji je prvačićima na kraju poželio puno novih prijateljstava, novih znanja i vještina.

Iskrenim željama načelnika Muzura pridružila se i resorna ministrica Naida Hota-Muminović.

- Ovaj svečani dan pamtit ćete kroz vaš život. Želim vam da steknete nove drugove i da uvijek imate dobre učitelje za cijeli vaš život. Svim učiteljima, prosvjetnim radnicima i roditeljima želim sretan početak nove školske godine - kazala je ministrica Hota-Muminović.

Druženje prvačića s maskotama, pjevanje i plesanje s Elvirom Lilom Hadžijamakovićem, uz izrečenu "zakletvu" upotpunile su dvije muzičke numere koje su na kraju prijema za prvačiće izveli učenici Treće osnovne škole, a svih 762 prvačića dobili su simbolične poklone koje je za njih pripremila Općina Ilidža.