Manifestacija "Dani bajramske radosti" okupila mnogobrojnu publiku na Ilidži

Treće bajramske noći na Centralnom trgu na Ilidži održan je koncert "Dani bajramske radosti". Mnogobrojna publika uživala je u izvedbama Hora Hamza i hafiza Burhana Šabana.

- Koncertom koji je sabrao duboke emocije, opet smo pokazali da je Ilidža mjesto susreta, dobrog programa i mjesto lijepih uspomena - poručio je načelnik Nermin Muzur.

Ljubitelji duhovne muzike uživali su u prekrasnim glasovima i ukupnoj izvedbi koja je sve prisutne ostavljala bez daha. Posjetioci su mogli da čuju numere s šest albuma ovog hora među kojima su: "Mrva", "Za nju vrijedi umrijeti", "Tebi Allah Resule" i mnoge druge. Specijalni gost manifestacije bio je hafiz Šaban Burhan.

- Jako smo sretni da smo imali priliku nastupiti na Centralnom trgu na Ilidži. Cijenimo saradnju Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo i lokalnih zajednica, u ovom slučaju Općine Ilidža na čelu s načelnikom Nerminom Muzurom. Večerašnja slika će zauvijek ostati urezana u naša srca, a nadamo se ponovnom susretu. Hvala glavnom imamu Abdulgafaru ef. Veliću i načelniku Nerminu Muzuru, a posebno građanima Ilidže – rekao je Kenan Hadžifejzović, član hora.

Da su u tome uspjeli svjedoče aplauzi prisutne publike i zadovoljna lica svih posjetilaca. Realiziran je i prenos uživo na TVSA za one koji nisu mogli lično prisustvovati koncertu.

Bajramski koncert održan je pod pokroviteljstvom Općine Ilidža, a u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo.