Projekt Općine Ilidža: Besplatna škola sporta prvog dana okupila 105 polaznika

Projekt "Besplatna škola sporta", koji Općina Ilidža sprovodi u saradnji s ilidžanskim sportskim kolektivima, počeo je treninzima u Sportsko-rekreativnom centru "Čarli".

Opravdanost ovog projekta pokazala se već na samom početku s obzirom na podatak da je prvom treningu fudbala, košarke i odbojke prisustvovalo više od 100 najmlađih Ilidžanaca.

- Sretni smo zbog činjenice da će najmlađi Ilidžanci, koji imaju želju da se okušaju u nekom od loptaških sportova imati priliku da tri puta sedmično treniraju besplatno. Općina je u saradnji s našim sportskim kolektivima dogovorila način realizacije ovog projekta koji će trajati sve do 30. augusta - naglasio je načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur.

Istovremeno će djeca ali i odrasli moći da u sjajnom ambijentu obnovljenog Velikog parka pristvuju treninzima aerobika i zumbe.

Za više detalja o terminima treninga zainteresovani mogu kontaktirati FK Famos, FK Igman, KK Ilidža, OK Ilidža i Udruženje Arka, vjerujemo da se raduju njihovom dolasku već na naredni trening.