Odbojkašice Igmana u Ministarstvu kulture i sporta KS, prijemu prisustvovao i načelnik Muzur

Ženski odbojkaški klub Igman proteklu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine završio je na trećem mjestu. Zahvaljujući ovom sjajnom plasmanu ilidžanske odbojkašice osigurale su nastup na evropskoj sceni u nadolazećoj sezoni.

Odbojkašice Igmana predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na turniru BVA Cupa koji će se igrati u Turskoj, a čiji će domaćin biti poznati Galatasaray.

Protekle sedmice igračice i rukovodstvo ŽOK Igman bili su na prijemu kod ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenana Magode, a kojem je prisustvovao i načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

Bila je ovo prilika da resorni ministar svojim gošćama čestita na odličnim rezultatima, s obzirom na činjenicu da je ekipa Igmana osvojila Kup Federacije BiH, čime je potvrdila status jednog od vodećih ženskih sportskih kolektiva u našoj zemlji.

Ministar Magoda je pohvalio postignuća kluba i izrazio uvjerenje da je vrijeme za iskorak na evropskoj sceni.

- Ova generacija djevojaka je ostvarila fantastičan uspjeh. Želim vam da i dalje gradite pobjednički mentalitet i timski duh koji ste pokazale. Podrška koju ćete dobiti od Ministarstva kulture i sporta KS bit će najveća do sada. Načelnik Muzur i ja cijenimo vaše uspjehe i obezbijedit ćemo potrebna sredstva za vaš odlazak i učešće na evropskom takmičenju. Spremite se najbolje što možete i predstavite naš kanton i zemlju u najljepšem svjetlu - poručio je ministar Magoda.

U sklopu daljnjeg razvoja sportskih uslova, zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i sporta i viziji načelnika Nermina Muzura, uskoro će biti završena nova sportska dvorana u Hrasnici. Ova dvorana će omogućiti igračicama Igmana bolje uslove za trening i pripreme, te će biti pogodna za međunarodne odbojkaške utakmice, kao i domaća prvenstva.

- Dvorana će ispunjavati sve najviše standarde za odbojku i time ćemo podići uslove treniranja na najviši nivo. Očekujemo od vas još veći angažman i rezultate. Odbojka u Kantonu Sarajevo će se vratiti na velika vrata, a mi ćemo vam biti snažan vjetar u leđa u ostvarivanju svih vaših ciljeva - naglasio je načelnik Muzur.

Rukovodstvo kluba zahvalilo se ministru Magodi na prijemu i motivaciji, te na otvorenosti i susretljivosti. Dodali su da zahvaljujući kontinuiranoj podršci i viziji ministra Magode i načelnika Muzura, budućnost odbojke u našem kantonu i zemlji izgleda izuzetno svijetla.