Održana 20. redovna sjednica Općinskog vijeća: Butmir će napokon dobiti veliki sportsko - zabavni park za djecu i mlade

Dvadeseta redovna sjednica Općinskog vijeća Ilidža održana je u Multifunkcionalnoj sali Općine Ilidža.

Na sjednici, vijećnice i vijećnici kao prvu tačku dnevnog reda, razmatrali su Odluku o usvajanju izmjene i dopune Regulacionog plana "Butmir", a koja se odnosi na izgradnju zelenih površina uz dječija i rekreativna igrališta te je ona jednoglasno usvojena. Na osnovu navedenog, stvoreni su preduvjeti da Butmir, nakon godina čekanja, napokon dobije moderni sportsko-zabavni park za djecu i mlade.

Na početku sjednice odlukom Centralne izborne komisije Samir Habota položio je zakletvu čime je preuzeo dužnost novog vijećnika, s obzirom na to da je dosadašnji vijećnik i zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Samir Avdić preuzeo mandat u Skupštini Kantona Sarajevo. Za novog zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća glasovima većine vijećnika izabran je Selver Zećirović.

Također, razmatrane i usvojene su i Odluka o neposrednoj pogodbi za prodaju građevinskog zemljišta u vlasništvu Općine Ilidža Privrednom društvu BH Telecom d.d. Sarajevo, Odluka o preispitivanju rješavanja imovinsko-pravnih odnosa na objektu dvonamjenskog skloništa koji se nalazi u Hrasnici, ulica Šehitluci bb i Odluka o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana "Stari Stup" - po skraćenom postupku (stambeno poslovni objekti na građevinskim parcelama "104" i "105").

Općinsko vijeće je jednoglasno usvojilo i Odluku o dodjeli priznanja Općine Ilidža u 2022. godini.

Vijećnicama i vijećnicima je kao informativni materijal dostavljena Informacija o realizaciji Plana mjera na čišćenju i uređenju vodotoka na području općine Ilidža kao i Informacija o aktivnostima Policijske uprave llidža, za period januar - decembar 2022. godine.

U ime Policijske uprave Ilidža, informativni materijal o aktivnostima Policijske uprave Ilidža predstavio je komandir Ilhan Šabić koji je istakao izvanrednu saradnju sa Općinom Ilidža te se zahvalio Općinskom načelniku i Općini na saradnji i opremi koja je dodijeljena u proteklom periodu i koja značajno olakšava i unaprjeđuje rad Policijske uprave.