Obavijest o nastavku aktivnosti na obnovi premjera na području Katastarske općine Vlakovo

U skladu sa članom 24. Zakona o premjeru i katastru zemljišta zemljišta ("Službeni list SR BiH", br. 14/78, 35/85 i 12/87 i "Službeni list R BiH", broj 4/93), Općina Ilidža objavljuje

O B A V I J E S T
O NASTAVKU AKTIVNOSTI NA OBNOVI PREMJERA
NA PODRUČJU KATASTARSKE OPĆINE VLAKOVO

 

Obavještavaju se svi korisnici zemljišta na području katastarske općine Vlakovo (Općina Ilidža) da će se od 18.04.2022. godine nastaviti projekat obnove premjera.

Nakon završenih pripremnih radova i aerofotogrametrijskog snimanja stekli su se uslovi da se nastavi premjer na području k.o. Vlakovo. Sljedeći korak u implementaciji projekta je dešifrovanje terena na fotoskicama premjera.

Terenske ekipe će od 18. 04. 2022. godine početi obilazak terena i prikupljanje podataka o parcelama (položaju, obliku, načinu korištenja) i korisnicima na istim. Obaveza svih korisnika je da u vrijeme dešifrovanja budu na svojim parcelama kako bi terenskim ekipama pružili podršku i dali neophodne podatke za formiranje baze podataka premjera i katastarskog klasiranja zemljišta.

Podaci prikupljeni prilikom dešifrovanja koristit će se za izradu popisnih listi i izlaganje na javni uvid podataka premjera i katastarskog klasiranja zemljišta koje je planirano od 15. 07. 2022. godine.

Obavještavamo sve korisnike da u sklopu premjera i dešifrovanja terena nemaju nikakvih troškova. Jedina obaveza je da prate dinamiku i rad terenskih ekipa te da u vrijeme dešifrovanja svoje parcele budu prisutni na terenu.

Troškove naknadnog izlaska na teren Komisije za izlaganje na javni uvid podataka premjera i katastarskog klasiranja po prigovoru korisnika (u postupku izlaganja na javni uvid) a koji se nije odazvao na ovaj poziv snosit će svaki korisnik za sebe.

U cilju uspješne implementacije projekta i uspostave (obnove) premjera molimo Vas da se aktivno uključiti u ovu fazu radova.

Dinamički plan dešifrovanja bit će objavljen na web stranici općine, facebook stranici MZ, na oglasnim pločama MZ-e, kao i lično građanima.

Više informacija o aktivnostima možete dobiti u prostorijama mjesne zajednice Blažuj, ulica Vlakovo broj 170 ili na broj: 033 692 001 i tel. 061 203 494, 061 160 153.