Volontiranje je cool okupilo 800 mladih ljudi

Razvoj svijesti o društvenoj važnosti volontiranja počinje od najmlađih dana, a škola je na tom putu jedan od ključnih elemenata. Prepoznajući značaj školskog volontiranja Centar za razvoj omladinskog aktivizma CROA od 2011. implementira projekat „Volontiranje je cool!“. Projekat ima za cilj da osigura bolje korištenje potencijala kojeg volontiranje ima u rješavanju problema lokalnih zajednica, te da volontiranje promoviše kao pozitivan, privlačan i društveno koristan način života mladih.
U Hotelu Hills 5. decembra 2017. održana je “Galerija volonterizma” u kojoj su učestvovale četiri osnovne škole sa područja općine Ilidža , a ukupno 47 škola iz različitih krajeva BiH.
Ovi mladi ljudi, njih 800 angažovani su bili više od 100 hiljada volonterskih sati.
Galeriju je otvorio načelnik Općine Ilidža prof. dr. Senaid Memić, koji je istakao da se volontiranjem jača svijest mladih u našoj zemlji za učestvovanjem u razvoju lokalne zajednice, ali i poboljšanjem njihovog statusa u cjelini.
“Volontiranje treba shvatiti kao dugoročno ulaganje u sebe, svoju budućnost, ali i razvoj lokalne zajednice ” zaključio je načelnik Memić.