Šesta večer poezije “Ilidžo, u srcu i stihu te nosim“

Velika sala Multimedijalnog centra Ilidža 12. marta 2017.godine  odzvanjala je najljepšim stihovima ilidžanskih osnovaca. U ovom projektu, učestvovalo je 170 učenika, iz devet osnovnih škola, za koje je bilo zaduženo 27 nastavnika. Učestvovale su Prva, Druga, Treća, Četvrta, Peta, Šesta ,Sedma , Deseta osnovna škola i OŠ „ El-Manar". Učenici su svoje radove pisali   o temi  “Ilidža, zelena oaza koja očarava” i “Ilidžanske ljepote i blagodati”

Mnogobrojni posjetioci tu noć, mogli su pratiti i istinski uživati u najljepšim stihovima kroz koje je Ilidžao pjevana.Podijeljene su zahvalnice i diploma zaslužnim i najuspješnijim takmičarima.Specijalnu nagradu, pod nazivom „Aida Lušničkić“ za najbolji, među najboljim literarnim radovima, pripala je učenici osmog tri Prve osnovne škole Remzi Oković.

Cijeli program uljepšali su učesnici Muzičkog festivala djeca pjevaju hitove “Na mlađima svijet ostaje” Tarik Avdović i Samra Ibrahimović iz Desete osnovne škole.

“Zahvalnost dugujem osvima onima koji su učestvovali i podržali projekat, posebno općinskom načelniku prof. dr. Senaidu Memiću, Službi za obrazovanje, kulturu, sport i informisanje Općine Ilidža. Želja nam je da u budućnosti objavimo ove  radove kroz zbirku pjesama, jer za ovih šest proteklih godina, brižno smo čuvali i sačuvali pjesme koje su nagrađivane i koje zaslužuju da budu objavljene. Ovaj projekat, bio je najljepši način da Općini Ilidža iskažemo zahvalnost za sve što pruža svojim stanovnicima, a popsebno djeci i ovi poetskom pjesmama obolježimo 12. mart, Dan naše općine”, rekao nam je Džemo Hurić, organizator projekta.

Pokrovitelj manifestacije  je  Općina Ilidža.