Prijem povodom Osmog međunarodnog dječijeg festivala folklora „Ilidža“

Općina Ilidža domaćin je Osmog međunarodnog dječijeg festivala folklora „Ilidža“ koji će se održati od 27. do 31. jula 2017. godine. Na Festivalu će učestvovati  predstavnici iz osam zemalja. Tim povodom u Općini Ilidža 28. jula 2017. upriličen je prijem   za učesnike Osmog  međunarodnog dječijeg festivala folklora „Ilidža“. Domaćini, predstavnici  Općine Ilidža  Denis Muhović i Velida Memić  poželjeli su dobrodošlicu  gostima i izrazili nadu da će Ilidžu doživjeti kao mjesto u kojem su se lijepo osjećali i u koju će se ponovo vratiti.

„Čast nam je i zadovoljstvo biti domaćin  Festivala folklora za djecu sa ovolikim brojem zemalja učesnica. Građani Ilidže  će se, kroz nošnje, igru i pjesmu članova kulturno-umjetničkih društava iz osam  zemalja upoznati s dušom i običajima zemalja iz kojih dolaze folklorni ansambli" , rekao je Denis Muhović, pomoćnik načelnika za obrazovanje, kulturu, sport i informisanje.

Nadam se da će publika na Ilidži uživati u vašim igrama. Želim vam ugodan boravak u našoj općine i uživajte u njenim ljepotama, družite se i dođite nam i sljedeće godine“, istakla je između ostalog Velida Memić.
Gosti nisu krili zadovoljstvo učešćem na festivalu, a posebno su zadivljeni ljepotom  Ilidže i Bosne Hercegovine. Gosti i domaćini razmijenili su poklone, kao znak pažnje i sjećanja na ovoj susret