Potpisan sporazum za sanaciju krovova na području općine Ilidža

Načelnik Općine Ilidža prof. dr. Senaid Memić i ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Čedomir Lukić, 16. avgusta u Općini Ilidža potpisali su sporazum o sufinansiranju izvođenja radova na zajedničkim dijelovima zgrada (sanacija krovova) na području općine Ilidža. Ovim sporazumom Ministarstvo će sufinansirati radove za sanaciji krovova zgrada zajedničkog stanovanja u iznosu od 70.000 KM.

„Radi se o opravci krovova koji su oštećeni u ratu i koji do sada nisu sanirani a u kritičnom su stanju i ova sredstva su prilika da se oprave i stvore normalni uslovi za život njenih stanara“, kazao je načelnik Memić.

Sredstva će Ministarsvo uplatiti na račun Općine koja će provesti kompletnu proceduru potrebnu za realizaciju ovog projekta. Ministar Lukić je ovom prilikom istakao da su ovo sredstva kojim raspolažu u okviru budžeta i da nisu dovoljna da se zadovolje sve potrebe za sanacijom, te da će se pored ovog projekta u ovoj godini uraditi i utopljavanje tri škole na Ilidži.