Potpisan sporazum za regulaciju rijeke Dobrinje

U prostorijama Kantona Sarajevo  29.  augusta 2017. godine ministar privrede KS Muharem Šabić i načelnici općina Ilidža, Hadžići, Trnovo, Vogošća i Ilijaš prof.dr. Senaid Memić, Hamdo Ejubović, Ibro Berilo, Edin Smajić i Akif Fazlić potpisali su sporazume kojima će se omogućiti sufinansiranje realizacije osam projekata iz „Programa uređenja riječnih korita i zaštite od poplava, vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda na području Kantona Sarajevo za 2017. godinu“.

Prema riječima ministra Šabića  za 12 projekata koji će se realizovati kroz ovaj program Vlada KS je izdvojila 1.500.000 KM.

Ministar Šabić je rekao da  Ministarstvo  privrede svake godine ulaže u slične programe uređenja obala vodotoka, kao i da su prioritet one kod kojih postoji opasnost od poplava.

Sredstva  u  iznosu od 140.000 KM namijenjena su za regulaciju rijeke Dobrinje u Mjesnoj zajednici Stup II na području općine Ilidža.

"Ilidža ima devet rijeka  o kojima se treba brinuti od Večerice do Rakovičkog potoka. Sredstva ćemo utrošiti za čišćenje rijeke Dobrinje koja ide kroz naselje. Općina Ilidža će utrošiti transparentno sredstva  prema namjeni. Možemo puno toga još uraditi te apelujem  i na svijest ljudi  da čuvaju svoju okolinu i da učinimo prostore oko rijeka ugodnim ambijentom za šetnju , vožnju biciklom i uživanje "izjavio je načelnik prof. dr. Senaid Memić.