Počeli radovi na kanalizacionoj mreži u Butmirskoj cesti

Općina Ilidža nastavlja raditi na poboljšanju i izgradnji infrastrukture koja će koristiti našim građanima. Nastavljena je izgradnja kanalizacione mreže u naselju Butmir, a nakon što je rekonstruisano dva kilometra kanalizacione mreže i 192 priključka u ulicama Ilirska i Izeta Čomare. Istovremeno se odvijaju pripremni radovi na asfaltiranju ovih ulica.
 
Dok se vrše radovi na rekonstrukcija separatne kanalizacione mreže u Butmirskoj cesti, saobraćaj je preusmjeren na postojeću obilaznicu.
- Projekti na rekonstrukciji i izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže visoko su na listi naših prioriteta. To potvrđuje i izgradnja kanalizacione mreže u ulici Hendekuša (MZ Osjek), Vlakovo, izgradnja glavnog kanalizacionog kolektora (MZ Rakovica) te izgradnja pumpne stanice (MZ Blažuj) - rekao je načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur.
 
Prvom fazom izgradnje nove separatne kanalizacione mreže u naselju Butmir čija vrijednost premašuje 1,5 miliona bit će obuhvaćena ulica Ilirska, Izeta Čomare, kao i dijelovi ulica Butmirske ceste i Plavog puta.