Počele pripreme za Ilidžanski festival

Općina Ilidža kao tradicionalni organizator i nosilac većine obaveza organizacije dosadašnjih ilidžanskih festivala odlučila je da i u 2017. godini  pripremu, organizaciju i realizaciju kulturno-muzičke manifestacije Festival "Ilidža 2017“ povjeri Hayatu.

Festival narodne muzike "Ilidža 2017" održat će se od 26. do 29.jula 2017.godine. Dogovoreno je to u Općini Ilidža 14. februara na sastanku   na kojem je imenovan Organizacioni odbor "Festivala Ilidža 2017."

U Organizacioni odbor  su imenovani : Elvir Švrakić, predsjednik, te članovi: načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić,Muhamed Omerović, Velida Memić, Denis Muhović, Amra Bojičić, Edina Ičindić, Amela Gadžo, Dženeta Hamidović Mrnđić, Jadran Ibrulj i Lejla Pokrklić.

Velika imena počinjala su karijeru upravo na sceni "Ilidžanskog festivala“. Tu su nastali najveći hitovi.  Svoju blistavu karijeru započeli su najveći interpretatori sevdalinki, a na sastanku je istaknuto  uvjerenje  da će i ovogodišnji festival ponuditi nove muzičke stvaraoce i interpretatore.