Otvorene nove prostorije mjesnih zajednica Vreoca i Vrelo Bosne

U novoizgrađenom objektu u ulici Blažujski drum, 29. septembra 2016. godine, svečano je otvoren novoizgrađeni objekat mjesnih zajednica Vreoca i Vrelo Bosne. U nove prostorije, čiju izgradnju je finansirala Općina Ilidža, nalazi se kancelarije za administrativne potrebe ove dvije mjesne zajednice i sala za satanke za potrebe savjeta MZ, zborova građana, udruženja i nevladinih organizacija i za ostale potrebe stanovnika ovih naselja.

Svečanim presjecanjem vrpce objekat su otvorili Općinski načelnik prof. dr. Senaid Memić, predsjedavajući Općinskog vijeća Muhamed Omerović, predsjednik Savjeta MZ Vreoca Sead Bašić i član Savjeta MZ Vrelo Bosne Azem Salihović.

Predsjednik Savjeta MZ Vreoca Sead Bašić u svom obraćanju prisutnim zahvalio se načelniku, Općini Ilidža i svim koji su doprinijeli da se napravi ovaj dugo očekivani objekat koji će biti na raspolaganju i u službi 2000 građana koji žive u ove dvije mjesne zajednice.  

Vrijednost objekta  čija je korisna površina 209 metara kvadratnih sa inventarom i vanjskim uređenjem je 286.191 KM, a u toku je i rekonstrukcija ulice Blažujski drum koja se nalazi uz ovaj objekat čija vrijednost je 145.000 KM.

„Ovo je jedan od posljednih objekata koje je Općina izgradila za potrebe mjesnih zajednica i njenih stanovnika koji će služiti građanima i doprinijeti njihovom kvalitetnijem životu. Općina je u zadnjih 10 godina izgradila 10 novih objekata MZ u koje su smještene ambulante porodične medicine, a u pet objekata imamo i kancelarije Policijske uprave Ilidža“, kazao je načelnik Memić.