Oproštajno druženje sa 35 volontera

Još jedna grupa volontera, njih  35,   okončala je  svoj jednogodišnji volonterski staž u Općini Ilidža. Tim povodom 31. januara 2017. godine  načelnik Općine Ilidža,   prof.dr. Senaid Memić i Dženana Ćenanović, Šef Stručne službe Općinskog načelnika,  organizovali su oproštajno druženje sa mladima koji su tokom protekle godine stekli nova, značajna znanja i radno iskustvo.

"Iskustvo koje ste stekli  u Općini je nadam se bila dobra prilika za sticanje novih saznanja,  kako bi svoje znanje koje ste stekli na fakultetu,   upotpunili u praktičnom smislu i sutra bili konkurentni i spremni  da učestvujete na tržištu rada.Nadam se da će ova godina biti urezana doživotno kao pozitivno iskustvo. Moja su vam vrata uvijek otvorena. Život nije lak. Kad ste u nevolji budite ponosni.Strpljenje dovodi do toga da iz svake nevolje možete izaći. A ja sam siguran da ćete vi naći svoju priliku koju morate zgrabiti. Budite  jaki kao ljudi i želim vam mnogo sreće" rekao je, između ostalog, načelnik Memić  

Bernisa Baljak,dipl. ekonomistica,  koja je posljednju godinu provela volontirajući u Mjesnoj zajednici,  u ime svih volontera  zahvalila se na ukazanoj prilici  koju su dobili . Općina Ilidža im  je bila godinu dana  kuća gdje su dolazili sa osmijehom i gdje su naučili mnogo, rekla je Baljak.