Općina Ilidža dodijelila pola miliona KM za projekte iz oblasti sporta, kulture i obrazovanja

Općina Ilidža podržala je ukupno 121 projekt iz oblasti sporta, kulture i obrazovanja Općina Ilidža kroz Javni poziv za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata iz oblasti sporta, kulture i obrazovanja iz Budžeta Općine Ilidža za 2023. godinu

Nakon potpisa ugovora aplikantima koji su ispunili uslove za dodjelu sredstava kratko se obratio i načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

- Kultura, sport i obrazovanje trebali bi biti stubovi svake pa tako i naše lokalne zajednice, stubovi čiji su temelj mladi - rekao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur, te dodao:

- Iz godine u godinu nastojimo taj "temelj" ojačati, učiniti čvršćim i stabilniji. Tako smo i ove godine pola miliona KM izdvojili za projekte iz oblasti kulture, sporta i obrazovanja, što je povećanje od deset posto u odnosu na prošlu godinu.

Među 121 projektom Općina Ilidža je podržala 78 projekata iz oblasti sporta, 19 iz oblasti kulture, te 2️4 iz oblasti obrazovanja.

- Nastojanje i konstantan rad na poboljšanju sportske infrastrukture na Ilidži izuzetno nam je važno, no bit će nam uzaludno ako u tim salama, dvoranama i na terenima ne bude imao ko da igra, nastupa i da se takmičiti - rekao je načelnik Muzur, naglasivši:

- Zbog toga je jako važno da na ispravan način brinemo o našoj djeci, a trenerima, nastavnicima i profesorima pustimo da rade svoj posao!