Održano takmičenje osnovca iz matematike

U Četvrtoj gimnaziji Ilidža 9. marta 2017. godine održano je 22. Općinsko takmičenje učenika osnovnih škola Ilidže iz matetmatike.Takmičilo se 99 učenika  iz 11 osnovnih škola .U kategoriji sedmih razreda   prvo mjesto zauzela je Berina Juković  iz Treće osnovne škole, drugo Menesa Osmanović iz Pete osnovne škole,   a treće  Berina Karić  iz Devete osnovne škole.

U kategoriji  osmih razreda Azra Pamuk iz Druge osnovne škole, najbolja je matematičarka  Selma Holjan je druga iz iste škole, a Merisa Bijelonja iz Pete osnovne škole treća. U kategoriji devetih razreda  prvo mjesto sa istim brojem bodova djele četiri učenika Almedina Halilović, iz Šeste osnovne  škole, Asija Fazlić iz Pete osnovne škole, Mirza Karić iz Šeste osnovne škole i Amina Ajkunić iz Prve osnovne škole.

Drugo mjesto pripalo je Esmi Bajramović iz Pete osnovne škole, a treće je zauzeo  Abdulah-Ali Gilić iz Osme osnovne škole "Amer Ćenanović". Općina Ilidža nagradila je novčano ove učenike. Za prvo mjesto 100KM , drugo 80 a trećeplasiranim po 60 KM. Učenici će predstavljati Općinu Ilidža na kantonalnom takmičenju 7. aprila.