Obilježena 32. godišnjica pogibije Hajrudina Klepe

Učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća delegacija Općine Ilidža predvođena zamjenicima predsjedavajućeg Općinskog vijeća Ilidža Selverom Zećirovićem i Amarom Bungurom, obilježila je 32. godišnjicu od pogibije Hajrudina Klepe.
 
U organizaciji Udruženja boraca Bosnae Zelene beretke Ilidža počast rahmetli Hajrudinu Klepi odali su i članovi njegove porodice, prijatelji, saborci i predstavnici boračkih udruženja.
Hajrudin Klepo se među prvima uključio u akciju izuzimanja oružja i MTS-a iz Krtelja, koja je 1992. godine bila baza Specijalne jedinice policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Bosne i Hercegovine.
 
Prilikom jednog od mnogobrojnih ulazaka u bazu, u pokušaju da osposobi transporter, Klepo je poginuo od snajperskog hica.
Inače, operacija izuzimanja oružja iz Krtelja u kojoj je poginuo Klepo, počela je nakon što je pokojni Emil Gavranović - Beban, Butmiranin i pripadnik Specijalne jedinice MUP-a RBiH, svojim komšijama proslijedio poruku "Krtelji su slobodni, ko prije curi njegova je".
 
Nažalost, ni Hajrudin ni Emil nisu dočekali završetak agresije na Bosnu i Hercegovinu u čijoj odbrani su dali svoje živote.