Obilježena 32. godišnjica odbrane Donjeg Kotorca i Dan mjesne zajednice Donji Kotorac


U Butmiru i Donjem Kotorcu danas je učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća obilježena 32. godišnjica od prvog napada na Donji Kotorac, koji su agresorske snage izvele 13. juna 1992. godine, a koji se obilježava i kao dan Mjesne zajednice Donji Kotorac.
Nakon polaganja cvijeća u haremu butmirske džamije, prisutni su proučili Fatihu i položili cvijeća na mezaru nekadašnjeg načelnika Općine Ilidža, rahmetli Amera Ćenanovića.

Učenice i učenici Osme osnovne škole "Amer Ćenanović" svojim nastupom uveličali su obilježavanje godišnjice prve bitke za Donji Kotorac, koja se uzima i kao datum formiranja 4. Motorizovanog bataljona 4. Viteške motorizovane brigade.

Osim delegacije Općine Ilidža, počast šehidima i poginulim borcima Donjeg Kotorca odale su njihove porodice, prijatelji, komšije, predstavnici boračkih udruženja Općine Ilidža i političkih partija.

Napad na Donji Kotorac agresorske snage izvele su 13. juna 1992. godine, a ovaj dan obilježava se kao dan Mjesne zajednice Donji Kotorac, ali i kao dan 4. Motorizovanog bataljona Četvrte viteške motorizovane brigade.