Na Devetoj redovnoj sjednici Općinskog vijeća Ilidža usvojeni svi predloženi materijali

Deveta redovna sjednica Općinskog vijeća Ilidža rezultirala je jednoglasnim usvajanjem najvećeg Prijedloga budžeta ikada u redovnoj proceduri.

Nakon što pomoćnik općinskog načelnika za finansije članovima Općinskog vijeća predstavio Prijedlog budžeta za 2022. godinu, koji iznosi 38.120.000 KM, načelnik Nermin Muzur prezentirao je najznačajnije kapitalne projekte planirane za sljedeću godinu.

U radnoj i pozitivnoj atmosferi, kakvu su pohvalili vijećnici sa najdužim stažom u Općinskom vijeću Ilidža, prihvaćeni su svi predloženi amandmani.

Sve tačke i prijedlozi koji su se našli na dnevnom redu Devete redovne sjednice OV Ilidža usvojeni su jednoglasno.

Odlukom Općinskog vijeća Ilidža na funkciju predsjednika Općinske izborne komisije imenovana je Merima Imamović.

Važno je naglasiti da je usvojen Prijedlog Odluke o dopuni Odluke o dodjeli stipendija talentovanim učenicima i studentima u školskoj/akademskoj 2021/2022. godini, kao i Prijedlog Odluke o stipendiranju učenika i studenata slabijeg imovnog stanja u školskoj/akademskoj 2021/2022, što je jasan pokazatelj članova Općinskog vijeća Ilidža spram mladih na teritoriji naše općine.

U cilju očuvanja bosanskog jezika Općinsko vijeće podržalo je Prijedlog Odluke o donaciji lektira Opštini Sjenica u Republici Srbiji, na šta je stavljen poseban naglasak. Konstatovano je da ovu praksu treba nastaviti i u budućnosti te da je, ukoliko se ukaže potreba, treba proširiti i na druge gradove.

Usvojen je i Prijedlog Odluke o dodjeli priznanja Općine Ilidža za 2022. godinu, kao i Prijedlog Odluke o imenovanju investicionog menadžera Općine Ilidža za 2022. godinu.

Takođe, usvoje je i Nacrt Odluke o finansiranju/sufinansiranju boračkih udruženja/saveza i upućen u javnu raspravu.

Načelnik Muzur na kraju se zahvalio vijećnicama i vijećnicima, a posebno, ovoga puta, korektnoj, konkretnoj i konstruktivnoj opoziciji.