Moderne mašine riješit će decenijski problem čistoće u Velikoj aleji

Rješavanju decenijskog problema održavanja i zbrinjavanja animalnog otpada u Velikog aleji pomoći će nova oprema za čišćenje, a koju su zajedničkom saradnjom nabavile Općina Ilidža i Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja Sarajevo.

Riječ je o modernim mašinama koje će održavati putni pojas i higijenu u Velikoj aleji, a sve u cilju ugodnije i ljepše šetnje naših sugrađana.

- Nabavkom dvije komunalne čistilice, od kojih je jednu finansirala Općina Ilidža, a drugu KJU za zaštićena prirodna područja Sarajevo, mislim da ćemo održavanje čistoće u Velikoj aleji podići na zavidan nivo - kazao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur, nakon primopredaje ovih mašina koja je izvršena upravo u Velikoj aleji. 

Ni direktor KJU za zaštićena prirodna područja Sarajevo, Asad Jelešković, nije krio zadovoljstvo nabavkom mašina koje će riješiti izuzetno dugogodišnji problem Velike aleje, koja je sastavni dio Spomenika prirode Vrelo Bosne, kojim gazduje KJU za zaštićena prirodna područja Sarajevo.

- Nabavkom specijalizovane mašine za prikupljanje ove vrste organskog otpada, sigurno će svi turisti i posjetitelji, još više uživati u prelijepom ambijentu Velike aleje. Zahvalnost za realizaciju ovog projekta dugujemo Fondu za zaštitu okoliša FBiH, koji je finansiski podržao i sufinansirao nabavku ove mašine - naglasio je Jelešković.