Memić i Zindović: Naše namjere su da se povezujemo i pomažemo jedni drugima

Opštinu  Prijepolje koja se nalazi na tromeđi Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore posjetila je 21. novembra 2017. godine delegacija Općine Ilidža. Dragoljub Zindović, predsjednik Opštine predstavio je privredne  i razvojne potencijali ove lokalne zajednice.

Uspostavljanje i unaprijeđenje prijateljskih odnosa ove dvije općine,  razmjena iskustava  kao i dogovaranje oko konkretnih zajedničkih projekata bile su teme  sastanka delegacija dvije općine koji je održan u Opštini Prijepolje.

“Naše namjere  su da se povezujemo  da pomažemo jedni drugima, a mogućnosti saradnje su velike,  od sporta pa do privrede” rekao je načelnik Memić.

“Mi želimo da gradimo dobre odnose sa svim lokalnim zajednicama, kako sa zajednicama u našem okruženju, tako i šire,  koje  mogu da utiču na naš razvoj i na naš poslovni ambijent, kroz razne primjere dobre poslovne prakse i kroz riješavanje problema i  poteškoća sa kojima se susreću sve lokalne zajednice,  a sve u cilju unaprijeđenja života građana naših općina”, ocjena je Memića i Zindovića, tokom susreta u Prijepolju.

Prijepolje ima oko 35.480 stanovnika. Po popisu stanovništva iz 2011, nacionalnu  strukturu stanovništva čine Srbi  52,6 posto Bošnjaci 44,08, te ostali  3,32 posto.