Delegacija kineske korporacije Powerchina u posjeti Općini Ilidža

Delegacija  kineske korporacije  Powerchina predvođena Hong Kunom, generalnim menadžerom  posjetila je 25. jula Općinu Ilidža.

Načelnik Općine Ilidža prof.dr.Senaid Memić upoznao ih je sa potencijalima ove općine  i predložio  saradnju na kapitalnim projektima.

Nakon sto je načelnik Memić prezentirao projekt Nova Ilidža, gosti su  izrazili nadu za sagledavanje mogućnosti finansijskog ulaska u ovaj projekt.

Kineska korporacija Powerchina posjeduje punu paletu mogućnosti, od planiranja, istraživanja, projektiranja i inženjeringa do finansiranja, izgradnje, instalacije i rada i održavanja energetskih i infrastrukturnih projekata. Kao industrijski lider u hidroenergetskoj i vodenoj zaštiti, uvijek promoviraju  tehnološke inovacije. Kako je rečeno na sastanku vizija Powerchine je postati vrhunsko svjetsko poduzeće u obnovljivoj energiji i razvoj hidroenergetskih resursa, ključni igrač u infrastrukturnom sektoru i pokretačka snaga u industriji energetike i vode, kao i važan sudionik u nekretninama. U  2015.godini  Powerchina je imala ukupnu aktivu od 70,4 milijarde USD i 200.000 zaposlenika. Godišnji prihod u 2014. godini iznosio je 42,4 milijarde USD. POWERCHINA je 2015. rangirana na trećem mjestu u ENR Top 150 globalnim dizajnerskim firmama i 30. u ENR Top 225 međunarodnim dizajnerskim firmama.