Četvrta gimnazija u novom ruhu

Općina Ilidža  za rekonstrukciju Četvrte gimnazije u školskoj 2016/2017.  izdvojila je 91.000 KM . "Sredstva koja su dobijena su iskorištena za rekonstrukciju mokrih čvorova i  zamjenu elektroinstalacija " kaže direktor ove škole Elvir Korjenić , te dodaje da su Općini Ilidža i načelniku u to  ime pripremili prigodan program zahvale.  

Učenicima se obratio načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić.

"Obrazovanje vas,  naš je prioritet.Napredniji ste u tehnologiji, poznavanju stranih  jezika,  od nas,  a trebate i biti u svakom pogledu bolji od nas. Budite uporni u svemu što radite.Uvijek je bilo pravde i nepravde, ali svojim obrazovanjem i znanjem borite se za pravdu i ne dozvolite nikome da stane ispred vas. Ova sredstva Općine Ilidža gdje će se utrošiti   nismo odlučivali mi već vaši menadžment i  nadam se da su  utrošena da vama bude bolje" rekao je,  između ostalog načelnik Memić.

Direktor Četvrte gimnazije Elvir Korjenić zahvalio je Općini i načelniku Memiću  na izdvojenim srerdstvima, iskazavši nadu i želju da će saradnja sa općinom se i dalje nastaviti.

"Sredstva smo utrošli za obnovu šest  mokrih čvorova, gardarober, zamjenu instalacija  na prvoj etaži sa led razvjetom i hvala načelniku na razumijevanju za naše potrebe" izjavio je Korjenić.

Načelniku je uručena zahvalnica i poklon slika.