Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještava da je USAID/Sweden Projekat razvoja tržišne poljoprivrede II (FARMA II) objavio javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za unapređenje konkurentnosti i pristupa tržištima proizvođačkim organizacijama (PO) u sektoru jagodastog voća i sektoru mljekarstva.

Zainteresirane organizacije legalno registrirane u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine mogu preuzeti paket Javnog poziva na web stranici USAID/Sweden FARMA II projekta http://farmabih.ba/bs/pozivi/grantovi/18 .

Zahtjevi moraju biti dostavljeni u ured USAID/Sweden FARMA II projekta u Sarajevu ili Tuzli, ne kasnije od 16:00 sati, na dan 15. septembra, 2016.
USAID/Sweden FARMA II će organizirati informativni sastanak 16. avgusta 2016. godine u 11:00 sati (za sektor jagodastog voća) i 17. avgusta 2016. godine u 11:00 sati (za sektor mljekarstva), na kojim će se zainteresiranim organizacijama pružiti sve informacije i uputstva za podnošenje zahtjeva za bespovratna sredstva.

Sastanak će se održati u uredu projekta u Sarajevu, Fra Anđela Zvizdovića 1, UNITIC B, 18 sprat (dolazak potvrditi putem e-maila do 10. avgusta u 11:00 sati).Sve zainteresirane organizacije se pozivaju da prisustvuju ovom sastanku. Sva pojašnjenja i uputstva će biti objavljena putem e mail adrese grants@farmabih.ba ili na stranici projekta. Izjave i/ili interpretacije od strane bilo koga drugog se smatraju nevažećim.


GRANTOVI: Poboljšanje konkurentnosti u sektoru jagodastog voća

GRANTOVI: Poboljšanje konkurentnosti u sektoru mljekarstva