Zamijenjena stolarija u Četvrtoj gimnaziji na Ilidži

Ona narodna izreka da sloga kuću gradi pravi je primjer ,Općina  Ilidža. Solidarnost,  darežljivost i vrijedne ruke mogu sve, pa tako da pobijede i besparicu.

Na zgradi Četvrte gimnazije na Ilidži  završeni su radovi na zamjeni stolarije na prvom spratu,  novom pvc stolarijom sa termoizolacionim staklima.Riječ je o donaciji firme Euroinvest BiH. Zahvaljujući dobrim ljudima iz ove firme koji su željeli pomoći nekom  iz   lokalne  zajednice,  i na prijedlog načelnika općine Ilidža prof. dr. Senaida Memića odabrali su  Četvrtu gimnaziju kojoj  su i poklonili sredstva.  Donirano je 20 .000 KM  koja su potom utrošene za zamjenu  stolarija na prvom spratu. Nova stolarija je postavljena u  šest kabineta. Izvođač radova je bila firma Zeno plastel.

Direktor Četvrte gimnazije Elvir Korjenić  izrazio je zahvalnost Općini Ilidža  i donatorima firmi   Euroinvest BiH .

"Stolarija u nekim dijelovima i baš u ovom nije mijenjana od 1991. godine.Prozori su bili dotrajali,a neki se nisu  mogli ni  zatvarati. Realizacijom ovog projekta u našoj školi sada je zamijenjena kompletna stolarija na prvom spratu , tako da učenici i uposlenici škole imaju bolje uslove i imat će i toplije učionice za rad.  Time će se doprinjeti poboljšanju uštede toplotne energije, školske prostorije bit će lakše zagrijati, a škola je poprimila i ljepši izgled.Zahvaljujemo  i donatorima i načelniku Općine Ilidža prof.dr. Senaidu Memiću koji su prepoznali našu potrebu i riješili naše probleme,  a sve u interesu stvaranja što boljih uslova za rad našim učenicima" dodaje Korjenić.