Uručeni ugovori o stipendiranju 320 učenika i studenata

Općinsko vijeće Ilidža na prijedlog Općinskog načelnika na prvoj redovnoj sjednici donijelo je Odluku o stipendiranju 320 talentovanih učenika i studenta u školskoj/akademskoj 2016/2017. godini u ukupnom iznosu od 295.140 KM. Odlukom će se stipendirati 120 učenika srednjih škola i 200 studenata. Mjesečni iznos stipendije za učenike i studente prve godine je 78 KM, a za studente od druge do šeste godine kreće se u rasponu od 96 do 120 KM zavisno od postignutog rezultata u predhodnoj godini. Stipendije će se isplaćivati deset mjeseci. Sredstva dodijeljena stipendijom se ne vraćaju.


Načelnik Općine Ilidža prof. dr. Senaid  Memić, 20.decembra  2016. godine u sali Općine Ilidža upriličio je prijem i podjelu ugovora o stipendiranju za talentovane učenike i studenate. Ugovore je učenicima i studentima uručio Denis Muhović, pomoćnik načelnika za obrazovanje, kulturu, sport i informisanje.

„Stipendiranje talentovanih učenika i studenata je investiranje u našu budućnost i dodjela ugovora o stipendiranju mi je najdraža obaveza jer ste vi naš ponos. Vaša jedina obaveza je da nastavite da učite i ove skromne pare utrošite korisno. Želim vam puno sreće u vašem daljnjem školovanju“, kazao je u svom obraćanju učenicima i studentima  načelnik Memić.