Uručeni ugovori o stipendiranju 209 učenika i 164 studenata

Općinsko vijeće Ilidža na prijedlog Općinskog načelnika donijelo je Odluku o stipendiranju 373 talentovanih učenika i studenata u školskoj/akademskoj 2017/2018. godini u ukupnom iznosu od 344.460 KM. Odlukom će se stipendirati 164 učenika srednjih škola i 209 studenata. Mjesečni iznos stipendije za učenike i studente prve godine je 78 KM, a za studente od druge do šeste godine kreće se u rasponu od 96 do 120 KM zavisno od postignutog rezultata u predhodnoj godini. Stipendije će se isplaćivati deset mjeseci. Sredstva dodijeljena stipendijom se ne vraćaju.

Načelnik Općine Ilidža prof. dr. Senaid  Memić, 18. decembra 2017. godine u sali Općine Ilidža upriličio je prijem i podjelu ugovore o stipendiranju za talentovane učenike i studenate.  

„Stipendiranje talentovanih učenika i studenata je investiranje u našu budućnost i dodjela ugovora o stipendiranu mi je najdraža obaveza jer ste vi naš ponos. Ova država i društvo vas trebaju i očekuju od vas da preuzmete vođenje ove države u bolju budućnost. Vaša jedina obaveza je da nastavite da učite i ove skromne pare utrošite korisno. Želim vam puno sreće u vašem daljnjem školovanju“, kazao je u svom obraćanju učenicima i studentima načelnik Memić.