Uručen 21 ugovor za (su) finansiranje projekata za mlade

Načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić uručio je 4. oktobra  21 ugovor  aplikantima koji su  ispunili uvjete konkursa  na  javnom  pozivu  za (su)finansiranje projekata za mlade iz Budžeta Općine. Za te namjene  Općina je  izdvojila  33.000 KM. Na prijedlog Komisije za odabir projekata za mlade, donesena je odluka  kojim udruženjima će se dodijeliti sredstva.

Odobrena su  novčana sredstva za: Udruženje mladih "Bez ograničenja", Udruga "Libertas", Udruženje Gorska služba spašavanja i Streljački klub "Ilidža", Udruženje za razvoj  civilnog društva Motivator, Udruženje za očuvanje tradicije i razvoj  kulturno-umjetničkog  stvaralaštva "Bašlija", Udruženje  sportsko-rekreacijski klub  "BeFit", Udruženje "Kick Boxing akademija "Ilidža" , Udruženje  učitelja  Kantona Sarajevo, Udruženje Facultas za prosperitet mladih, Udruženje košarkaški klub "Igman", Udruženje "Reformatio".

Sredstva će dobiti i Udruženje  za engleski jezik"English Club", Udruženje za prevenciju  ovisnosti "Narko-Ne", Udruženje  studenata  elektrotehnike –EESTEC LC Sarajevo, Udruženje  odbojkaški klub  "Ilidža", Odred izviđača "Vrelo Bosne", Odred izviđača "Rakovica 9" ,  te  Udruženje za poslovno usavršavanje  i obrazovanje.

 

Načelnik Memić čestitao je učesnicima kokursa kojima su dodijeljena sredstva  i izrazio nadu da će  realizacijom ovih projekata  i idejama koje su istakli u njima,   dati doprinos u poboljšanju  odnosa  u društvu.