U toku rekonstrukcija ulica Blažujski drum, Joze Peneve i Četvrte viteške brigade

Na području općine Ilidža u toku je rekonstrukcija tri ulice. Za ove namjene Općina Ilidža je izdvojila 390.334, 65 KM. U toku je rekonstrukcija ulice Blažujski drum, pored objekta nekadašnje MZ Vreoca u dužini 170, a širini tri metra. Investitor je Općina Ilidža. Izvođač radova je firma Braća Mujić d.o.o, a vrijednost radova iznosi 59.670,00 KM.Firma Mevludin Commerce d.o.o izvodi radove u ulici Joze Penave u MZ Stup. Rekonstrukcija se radi u dužini 240 metara, a širina 8,5 metara (širina kolovoza 5,5m, pješačke širine 1,5m). Za ove radove Općina Ilidža je izdvojila 71.370,00 KM.
U sklopu tih radova, izvršit će se proširenje saobraćajnice, te izgradnja pješačkih staza, čime će se ispuniti uslovi za odvijanje dvosmjernog saobraćaja na navedenoj saobraćajnici. U toku je i rekonstrukcija ulice Četvrte viteške brigade u MZ Lužani u dužini 430 , a širini devet metara (širina kolovoza 6m, pješačke staze širine 1,5m). Investitor je Općina Ilidža i Direkcija za puteve KS, a izvođač radova KJKP "Rad" d.o.o. Sarajevo.Vrijednost radova je 259.294,65 KM.

U sklopu radova, pored rekonstrukcije postojeće saobraćajnice i izgradnje kišnog kolektora, uradit će se i pješačka staza.