U posjeti Opštini Tutin 

U sklopu posjete Sandžaku,  načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić sa saradnicima i predsjedavajući Općinskog vijeća Muhamed Omerović sa vijećnicima, posjetili su 21. novembra  Opštinu Tutin. Predsjednik Opštine Tutin Kenan Hot i načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić razmijenili su iskustva u vođenju lokalnih uprava,  a razgovarali su i o mogućnostima konkretnih zajedničkih projekata.

 Hot i Memić  ocijenili su sastanak vrlo konstruktivnim,  ističući da bi razmijenjena mišljenja trebala  biti vrlo  pozitivna u praksi.

Načelnik Memić  je da  rekao  Tutin ali i sve lokalne uprave,  trebaju pomagati  uspješne privrednike koji znaju svoj posao,  a oni će  pomagati razvoju opštine.

“Takođe  treba ulagati  u rješavanje  problema sa vodosnabdjevanjem, elektromrežom i putnom infrastrukturom, jer su to pitanja koja, iako je 21.vjek, muče stanovnike obje općine” dodao   je Memić.

Nakon službene posjete Opštini Tutin  načelnik Memić i predsjedavajući Općinskog vijeća Muhamed Omerović,  zajedno sa čelnicima Opštine Tutin posjetili su porodicu Šemsudina Kučevića, tragično nastradalog prvog čovjeka Opštine Tutin, koji je na čelu opštine bio  od 1996. godine.