Turnir u boksu "Braća Bašović"

U subotu 15. oktobra u KSC Ilidža sa početkom u 20 sati  održat se će 14. po redu Međunarodni memorijalni  turnir "Braća Bašović".

Memorijal je organizovan u znak sjećanja na dvojicu istaknutih bh. sportista i patriota Behudina i Bidu Bašovića, uz učešće najboljih boraca  iz BiH,  Turske, Austrije i Švicarske. Meč večeri bit će borba  između Edina Puhala i Emre Altentasa. Supervizor turnira je Peter Shutz iz Švicarske .

Tim povodom u Općini Ilidža 14. oktobra načelnik Općine prof. dr. Senaid Memić upriličio je prijem za predsjednika Proboks saveza BiH Zaima Numanovića, organizatora turnira  Džemu Bašovića i  Harry Gorjana, potpredsjednika Hrvatskog  saveza  profesionalnog  boksa.

Nečelnik  Memić  uz   riječi dobrodošlice, predstavio je  potencijale Ilidže, kako ekonomske tako i sportske, te   istakao  zadovoljstvo što je Ilidža  domaćin turnira.

"Općina Ilidža je uvijek podržavala i podržavat će,  ovakve i slične  manifestacije  i pomagati u okviru svojih zakonskih  mogućnosti sportiste  koji na svakom takmičenju su najbolji  ambasadori, kako Ilidže, tako Sarajeva,  a i države BiH " dodao je Memić, te poželio  uspješan turnir.