Razgovori o obnovi Vrtića Lužani

Na radost mnogih roditelja,  uskoro bi  i preostali dio vrtića Lužani  na Ilidži  trebao biti obnovljen.  Time bi u potpunosti bila završena obnova jednog od najvećih vrtića u Kantona Sarajevo  koji je tokom agresije na BiH pretrpio velika oštećenja. Rebalansom ovogodišnjeg budžeta KS-a obezbijeđeno je  je 800.000 KM.

Tim povodom u  Općini Ilidža 13. februara 2018. održan je sastanak  na kojem je  pored predstavnika Općine Ilidža, Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo   prisustvovao  i ministar obrazovana, nauke i mladih KS Elvir Kazazović. Razgovaralo   se o konceptu budućeg objekta, te o obavezama  u realizaciji ovog značajnog projekta.  

Pored obnove vrtića pokrenuta je i inicijativa o izgradnji  objekta sa još dva sadržaja. Nedavno je u Općini Ilidža održana i prezentacija koncepta idejnog rješanja objekta namjenjenog za dječiji vrtić, Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama i Centar za zdravo staranje u  MZ Centar Ilidža. Koncept idejnog rješenja tronamjenskog objekta uradio je Arhitektonski fakultet Sarajevo.