Prijem za vlasnike najljepših dvorišta i balkona

Kreativnost, trud i rad koji Mirsad Ožegović, već godinama ulaže u uređenje okruženja u kojem živi, u svoje dvorište, nagrađena je prvim mjestom na ovogodišnjem izboru najljepše uređenog dvorišta.Drugo mjesto  pripalo je  Munibi Ohranović, a treće Nikoli Vujniću.

Tim povodom načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić upriličio je prijem za nagrađene  vlasnike najljepših dvorišta i balkona  sa cvjetnim  aranžmanom i uručio im nagrade. Prva nagrada za najljepše dvorište je    500 KM,  druga 400 i treća 300 KM.Prva nagrada za najljepši balkon iznosila je 300 KM, druga , 200 KM i treća 100 KM.

 

"Ova nagrada je simbolična, ali se nadam da će biti samo stimulans da nastavite raditi na uređenju dvorišta, a samim tim i naše općine.Znam da je ovo posao koji zahtijeva rad i ljubav te vas molim da tako nastavite i  ubuduće" rekao je, između  ostalog, načelnik Memić.

Nagrađen je i najuređeniji  balkon.Najljepši balkon ima Izeta Kapidžić, druga je Mejra Fajić, a treći Faik Memić.

 

"Želimo da na ovaj način doprinesemo ljepšem izgledu naših naselja, naše općine, a da zainteresiramo mlade ljude da uređen prostor daje bolji dojam svim posjetiocima,  koji ovdje dođu" istakla je   Muniba Ohranović.