Prijem za učesnike festivala folklora

Načelnik Općine Ilidža prof. dr. Senaid Memić 17. avgusta 2017. godine upriličio je prijem za učesnike Međunarodnog festivala folkora za djecu i mlade „Čuvari tradicije“. Festival će se održati u periodu od 16. avgusta do 21. avgusta na Ilidži, te u Sarajevu, Zenici, Jajcu i Travniku a nastupiće ansambli iz Turske, Kipra, Bugarske, Albanije, Makedonije i Bosne i Hercegovine sa 300 učesnika. Domaćin festivala je Udruženje „BAŠLIJA“.

„Čast mi je i zadovoljstvo biti domaćin festivala folklora za djecu sa ovolikim brojem zemalja učesnica. Ilidža postaje centar folkora u regionu. Nadam se da će publika na Ilidži uživati u vašim igrama. Želim vam ugodan boravak u našoj općine i uživajte u njenim ljepotama, družite se i dođite nam i sljedeće godine“, kazao je načelnik Memić u svom obraćanju učesnicim festivala.
Gosti nisu krili svoje zadovoljstvo učešćem na festivalu, a posebno su zadivljeni ljepotom Ilidže i Bosne i Hercegovine. Gosti i domaćini razmijenili su poklone, kaom znak pažnje i sjećanja na ovoj susret.