Prijem za učenike, autore likovnih radova za kalendar Općine Ilidža

 

I ove kao i predhodnih godina Općina Ilidža je za štampanje kalendara za 2019. godinu kao likovno rješenje koristila najuspješnije likovne radove sa motivima Ilidže učenika osnovnih  škola sa područja općine.

Tim povodom, 26. decembra 2018. godine u Općini Ilidža upriličena je prezentacija općinskog kalendar za 2019. godinu i prijem za učenike osnovnih i srednjih škola, autore najljepših likovnih radova, kao i njihove nastavnike likovnog odgoja.

Načelnik Općine Ilidža prof. dr. Senaid Memić čestitao je učenicima čiji radovi se nalaze na kalendaru i njihovim nastavnicima, te im tom prilikom uručio diplome i prigodne novčane nagrade.

„Vi koji ste nagrađeni treba da se ponosite i sad i u budućnosti i svako treba da radi ono što voli. Zapamtite da samo rad donosi vrijednosti i u sve što ste uložili svoj trud jednog dana će vam se pozitivno vratiti. Nadam se da će vas ove skromne nagrade motivisati za dalji rad i trud koji je ovom prilikom prepoznat. Želim vam puno sreće i uspjeha u životu“ kazao je u svom obraćanju učenicima načelnik Memić.

Nagrađeni učenici, autori likovovnih radova su: Arnela Herić (Šesta OŠ), Jan Butigan (Katolički školski centar), Hatab Vlahovljak (Osma osnovna škola „Amer Ćenanović“ ), Fatima Kokanović (Deseta OŠ), Irma Zulfović (Prva OŠ), Lejla Čarkadžić (Treća OŠ), Muhamed Džihić (Četvrta OŠ), Belma Dorić (Deveta OŠ), Elma Ličina (Sedma OŠ), Kanita Hasanhodžić (Peta OŠ), Nejra Salihović (Druga OŠ) i Emara Maryam (OŠ „Mehmed Handžić“).