Prijem za učenike, autore likovnih radova za kalendar Općine Ilidža

I ove kao i predhodnih godina Općina Ilidža je za štampanje kalendara za 2017. godinu kao likovno rješenje koristila najuspješnije likovne radove sa motivima Ilidže učenika osnovnih i srednjih škola sa područja općine.

Tim povodom, 28. decembra 2016. godine u Općini Ilidža upriličena je prezentacija općinskog kalendar za 2017. godinu i prijem za učenike osnovnih i srednjih škola, autore najljepših likovnih radova, kao i njihove nastavnike likovnog odgoja.

Načelnik Općine Ilidža prof. dr. Senaid Memić čestitao je učenicima čiji radovi se nalaze na kalendaru i njihovim nastavnicima, te im tom prilikom uručio diplome i prigodne novčane nagrade.

„Vi koji ste nagrađeni treba da se ponosite i sad i u budućnosti i svako treba da radi ono što voli. Zapamtite da samo rad donosi vrijednosti i u sve što ste uložili svoj trud jednog dana će vam se pozitivno vratiti. Nadam se da će vas ove skromne nagrade motivisati za dalji rad i trud koji je ovom prilikom prepoznat. Želim vam puno sreće i uspjeha u životu“ kazao je u svom obraćanju učenicima načelnik Memić.

Nagrađeni učenici, autori likovovnih radova su: Almedina Ahmetović (Četvrta OŠ), Hasan Hadžić (Srednja tehnička škola grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije), Enis Ušto (Šesta OŠ), Džejla Salihović (Deseta OŠ), Džejla Fetahović (Sedma OŠ), Ahmed Memija (Druga OŠ), Tarik Bojčić (Treća OŠ), Amina Koso (Peta OŠ), Remza Oković (Prva OŠ), Meliha Čolpa (Deveta OŠ), Hana Sofović (Osma osnovna škola „Amer Ćenanović“) i Adna Hrnjić-Musić (OŠ „El- Manar“).