Prijem za učenike, autore likovnih radova za kalendar Općine Ilidža

I ove kao i predhodnih godina Općina Ilidža je za štampanje kalendara za 2018. godinu kao likovno rješenje koristila najuspješnije likovne radove sa motivima Ilidže učenika osnovnih i srednjih škola sa područja općine.

Tim povodom, 28. decembra 2017. godine u Općini Ilidža upriličena je prezentacija općinskog kalendar za 2018. godinu i prijem za učenike osnovnih i srednjih škola, autore najljepših likovnih radova, kao i njihove nastavnike likovnog odgoja.

Načelnik Općine Ilidža prof. dr. Senaid Memić čestitao je učenicima čiji radovi se nalaze na kalendaru i njihovim nastavnicima, te im tom prilikom uručio diplome i prigodne novčane nagrade.

„Vi koji ste nagrađeni treba da se ponosite i sad i u budućnosti i svako treba da radi ono što voli. Zapamtite da samo rad donosi vrijednosti i u sve što ste uložili svoj trud jednog dana će vam se pozitivno vratiti. Nadam se da će vas ove skromne nagrade motivisati za dalji rad i trud koji je ovom prilikom prepoznat. Želim vam puno sreće i uspjeha u životu“ kazao je  načelnik Memić.

Nagrađeni učenici, autori likovvnih radova su: Šejla Šabanović, Azer Babajić, Melisa Kucalović, Adem Džihić, Hena Kapidžić, Rijad Alihodžić, Samra Kuč, Ammar Omerika, Berina Karić, Anur Kapo, Almina Lisić i Kenan Bečirević.