Prijem za najbolje sportiste u 2016.

Načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić  upriličio je 6. decembra 2016. godine u kabinetu  prijem za sportiste sa područja općine Ilidža koji su ostvarili značajne rezultate na takmičenjima u 2016. godini. Načelnik Memić je tom prilikom uručio i novčane nagrade.

"Čestitam vam na uspjehu,  želim i ubuduće da donosite medalje, da budete prvaci u svemu sto radite. Ponosan sam na vas, vaše rezultate i vi ste najbolji ambasadori naše općine. I u  narednom periodu nadam se da ćete znati samo za pobjede i vrhunske rezultate i biti   i dalje  ponos naše općine" izjavio je,  između ostalog,  načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić.

Nagrađeni su: Džemal Bošnjak, član Bokserskog kluba "Ilidža" koji je ostvario plasman u treće kolo kvalifikacija za Olimpijske igre, prvak BiH i Adem Fetahović, također član Bokserskog kluba "Ilidža"prvak BiH za 2016.godinu, koji je  imao plasman  u treće kolo na kvalifikacijama za Olimpijske igre.                                                 

Vrhunski rezultat imao je i Meris Muhović, član Karate kluba "Champion" zlatna medalja na Svjetskom kupu u Sloveniji, prvak BiH,  Edin Sinanović, član Kick boxing akademije "Ilidža" zlatna medalja na Evropskom kupu u Hrvatskoj, prvak BiH za  2016 godinu, proglašen za najboljeg borca na Prvenstvu BiH, Mirza Pramenković,član Kik boxing "Zlatni borci " svjetski prvak za juniore u Irskoj, prvak BiH.

Nagrađeni su i sportisti  iz Karate kluba "Champion"koji su ostvarili  rezultate i to Haris Suljković, četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Austriji, prvak BiH, Anes Čongo, bronzana medalja na Svjetskom kupu u Sloveniji,      

Eldin Hajdarpašić, bronzana medalja na Evropskom prvenstvu za kadete na Kipru i Alma Subašić, zlatna  medalja  na Balkanskom prvenstvu u Beogradu.Novčano je nagrađena i  Minela Selman,član Kick  boxing akademije "Ilidža "dobitnica srebrna medalja na Evropskom kupu u Hrvatskoj.

Domaćini prijema  pored načelnika Memića,  bili su i  Nermin Bašović, stručni saradnik za sport, Denis Muhović, pomoćnik načelnika za obrazovanje, kulturu, sport i informisanje i Muhamed Omerović, predsjedavajući  Općinskog  vijeća Ilidža.