Praznik karatea na Ilidži

Tradicionalno 12. Otvoreno prvenstvo u karateu „Ilidža Open 2017“, povodom Dana općine Ilidža, održano je 4. i 5. marta 2017. godine u KSC-u Ilidža u organizaciji Karate kluba „Champion“, a pod pokroviteljstvom Općine Ilidža. Ovo je jedno od najmasovnijih i po kvalitetu najjačih karate turnira na Balkanu na kojem je nastupilo 1100 takmičara iz 100 ekipa iz regiona. Nastupili su takmičari iz Srbije, Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, Kosova i Bosne i Hercegovine. U program turnira uvrštene su sve kategorije od najmlađih do svih kategorija za seniore u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Turnir je svečano proglasio otvorenim načelnik Općine Ilidža prof. dr. Senaid Memić koji je svim takmičarima zaželio dobrodošlicu, puno uspjeha u takmičenju, lijepo druženje  i ugodan boravak  na Ilidži.

U ime organizatora turnira KK „Champion“ prisutnim se obratio Denis Muhović, predsjednik Organizacionog odbora turnira koji se zahvalio svima na dolasku i učešću, poželio  da se svi tokom turnira osjećaju ugodno, te da se i naredne godine sretnu na istom mjestu. Ovom prilikom organizator je uručio novčane nagrade karate reprezentativcima BiH koji su postiglu najbolje rezultate na evropskom i svjetskom prvenstvu, a zaslužnim pojedincima i kolektivima dodijeljene zu zahvalnice za doprinos u organizaciji turnira. Uz izvrsnu organizaciju i prepunu dvoranu bio je to, zaista, praznik karatea i smotra mladosti na Ilidži.