Poziv mladim nezaposlenim ljudima

Coca-Cola HBC B-H Sarajevo pokrenula je projekat koji će mladim nezaposlenim ljudima omogućiti da nauče kako da se istaknu na sve zahtjevnijem tržištu rada. Kroz četverodnevni program interaktivnih radionica i predavanja učesnici programa će raditi na razvijanju vještina koje će im pomoći da prošire znanja i razviju vještine koje je tržište rada prepoznalo kao najnačajnije za zapošljivost mladih. Teme o kojima će učesnici učiti tokom četiri dana radionica su: samorazumijevanje i samorazvoj, interakcija i umrežavanje (lične vještine), upravljanje projektima, komunikacija, upravljanje vremenom, poslovno planiranje, pregovaračke vještine, finansijska pismenost, te prodajne vještine (poslovne vještine).

Ovako osmišljen vid edukacije koji se bavi mladima od 18 do 30 godina, bez obzira na dosadašnji stepen obrazovanja i znanja koja posjeduju (mladi koji su završili samo osnovnu školu; mladi koji su završili srednju školu; studenti; mladi koji su završili fakultet), osnažuje mlade da lakše dođu do zaposlenja. Prijavu je moguće izvršiti online na linku: http://coca-colinapodrskamladima.ba/prijava/ ili uz podršku lokalnih jedinica zavoda za zapošljavanje, klubova za traženje posla ili partnera projekta.

Svi mladi koji koji prođu program dobijaju potvrdu o završenoj obuci koji mogu priložiti uz CV prilikom budućih aplicikacija za posao.

Program će se realizovati u Sarajevu i Banjaluci, tokom četiri sedmice za četiri grupe po 50 učesnika, u periodu od 04. do 28. septembra 2017. godine.