Potpisan ugovor za sanaciju vrtića „Radost“ U Hrasnici

Načelnik Općine Ilidža prof. dr. Senaid Memić i direktorica JU „Djeca Sarajeva“ Jasmina Čongo, 28. decembra u Općini Ilidža potpisali su ugovor o sufinansiranju sanacije dijela objekta vrtića „Radost“ U Hrasnici. Sanacijom su obuhvaćeni građevinsko-zanatski radovi, radovi na  vodovodnim, kanalizacionim, elektro i mašinskim instalacijama. Za realizaciju ovog projekta pomoći predškolskom obrazovanju, a po ovom ugovorom Općina je iz budžeta za 2016. godinu odobrila sredstva u iznosu od 38.515 KM.

„Kada su u pitanju vrtići u našoj opštini, nismo zadovoljni. Obdanište u Hrasnici je zapušteno i ova sredstva su prilika da se dovede u funkcionalno stanje. Iako obdaništa nisu u našoj nadležnosti mi izdvajamo sredstva za njihovu adaptaciju. Za vrtić u Lužanima dali smo 100.000 KM za sanaciju, te finansirali izgradnju ograde oko vrtića. Mi ćemo i dalje pomagati vrtiće na našoj teritoriji i podržavati odgoj i rad sa djecom“, kazao je načelnik Memić.

Direktorica JU „Djeca Sarajeva“ Jasmina Čongo se ovom prilikom zahvalila načelniku i Općini Ilidža na pomoći i podršci koju Općina daje ovim ustanovama, te istakla  da su na području ove općine u funkciji dva vrtića u naseljima Lužani i Hrasnica. Ova sredstva iskoristit će se kako bi se   vrtić u Hrasnici u cijelosti stavio u funkciju, jer je do sada je korišten samo jedan dio objekta, a time će se poboljšati uslovi djece koja u njemu borave.