Potpisan Ugovor o održavanju Festivala "Ilidža 2017"

Općina Ilidža i ove godine odlučila je da organizuje i realizuje  kulturno-muzičku manifestaciju Festival "Ilidža 2017. godine.“ Velika imena počinjala su karijeru upravo na sceni "Ilidžanskog festivala“. Tu su nastali najveći hitovi, a svoju blistavu karijeru započeli su najveći interpretatori sevdalinki .

Sa namjerom  da i ove godine  ponude se novi muzički stvaraoci  i interpretatori pripreme za organizaciju počele su i ranije . Već treću godinu zaredom  Hayat televizija bit će tehnički organizator.

U Općini Ilidža je tim povodom  29. marta 2017. godine potpisan Ugovor   o organizaciji Festivala, a potpisali su ga načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić i direktor  Hayat televizije Elvir Švrakić.

"Znamo da je Ilidžanski festival  naš brend,   nešto što  našu lokalnu zajednicu čini prepoznatljivom u cijelom regionu,  što je i  velika   naša obaveza,  a i odgovornost. Očekujemo da će  Festival narodne muzike  od 26. do 29. jula 2017. godine na Ljetnoj pozornici   biti praznik i za oči i uši i da će  ljubitelji sevdalinki  istinski uživati" izjavio je,  između ostalog,  načelnik Memić.

"Velika je čast što smo dobili  povjerenje da i ove godine organizujemo jedini muzički državni festival "Ilidža 2017".Trudit ćemo se da opravdamo  zadatak koji nam je povjeren a podcrtao bih  da  održavanjem ovog Festivala  nastaviti da opstaje  i živi naša sevdalinka"dodao je Švrakić.