Otvorene prostorije Sedme osnovne škole u Blažuju

Prostorije Sedme osnovne škole u Blažuju 30. oktobra  2016. svečano su otvorene.  Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Elvir Kazazović , predsjedavajući Općinskog vijeća Ilidže Muhamed Omerović i direktor Osnovne škole Hikmet Čopra presjecanjem vrpce  otvorili su novoizgrađeni objekat "Sedme osnovne škole" u Blažuju, za čiju je izgradnju Ministarstvo uložilo  1.163.219,31, a Općina Ilidža 1.679.358,95 KM.

 

Premijer Elmedin Konaković istakao je kako Vlada Kantona Sarajevo  na ovaj način pokazuje koliko joj je obrazovanje važno, a prvenstveno kvalitetno urađene učionice u kojima školarci i njihovi nastavnici provode svoje vrijeme, zbog čega su se i odlučili na rekonstrukciju postojećih objekata i otvaranje novih. Ministar Elvir Kazazović je naglasio  kako će ministarstvo  učiniti sve da učenici ove škole dobiju i salu za tjelesni odgoj.

 

"Konačno će naši učenici pratiti nastavu u jednom modernom, a što je najvažnije sigurnom objektu" kazao je direktor Hikmet Čopra .

Načelnik Memić je rekao da se nada kako će učenici svojim znanjem jer imaju bolje uslove  na najbolji način predstavljati Općinu Ilidža.

"Nemojte da budete drugi, već prvi i najbolji. Predstavljate svoju Ilidžu, budite najbolji ambasadori. Nadam se da ćete imati elektronske table, da ćete imate kompletnu elektronsku opremu, ako je ne budete imali, ja vam obećavam da ćemo vam je  obezbijediti. Učinimo sve za djecu vi ste naš ponos , naše znanje naš razlog da se borimo i vi ste oni koji nam čuvaju čast. Vaši čisti umovi, spremnost za takmičenje i borba da budete najbolji, kao i vaša otvorena gledanja u svijet i nesavijanje kičme pred svakim problemima nam trebaju", izjavio je između ostalog  načelnik Memić .

Kamen temeljac za izgradnju ove škole postavljen je 2008. godine, a pohađa je 630 učenika. Svi prisutni su se ovom prilikom složili da im je želja da "Sedma osnovna škola" u budućnosti bude simbol zajedništva i istinske vrijednosti, uz nastojanje da se stvaraju nove generacije mladih i obrazovanih ljudi, ali prije svega humanih koji će znati da je najvažnije biti čovjek.