Općina Ilidža izdala publikaciju Sa Igmana Ilidža se vidi –Ilidžanske ulice

Općina Ilidža izdala je knjigu “Sa Igmana Ilidža se vidi” urednice Fatime Prašo u kojoj  su  po abacednom redu  predstavljene  mjesne zajednice  i  ulice  na području općine Ilidža.

“O svakoj ulici  istaknute su najvažnije činjenice, biografski podaci,   kao i ličnosti koje su imale privilegiju i čast  dobiti svoju ulicu. Vrijednost  knjige, kao što je i rekla recezentkinja Amra Bojičić   je u tome jer su  u njoj sadržani  podaci o nekim historijskim činjenicama , ličnostima koji još nisu lako dostupni  široj čitalačkoj i informatičkoj generaciji.Hvala načelniku Općine Ilidža prof.dr. Senaidu Memiću   bez čije podrške  realizacija ove knjige ne bi bila moguća” izjavila je Prašo.

“U ovoj knjizi, po dostupnim saznanjima, ovjekovčila se biografija ličnosti po čijim imenima  su iližanske ulice dobile nazive.Nadam se da će uskoro uslijediti temeljno istraživanje  etimologije  naziva ilidžanskih ulica , uslova i prilika  njihovog nastanka  kroz koje se jasno  preslikavaju društveni odnosi  i događaji vezani za razvoj Ilidže”dodao je načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić.