Obilježena godišnjica stradanja građana Kasindolske ulice i Dan MZ Stup II

Prije 25 godina, 14. maja 1992. godine, 38 muškaraca, civila, odvedeno je iz Kasindolske ulice na Ilidži u KPD Kula. U maju 2007.godine posmrtni ostaci njih 37 pronađeni su u masovnoj grobnici na području Romanije. Najmlađa žrtva bio je 18-godišnji Emir Hajdarević, koji je odveden i ubijen zajedno sa svojim ocem. U organizaciji Udruženja "Žene Kasindolske 92"  i Općine Ilidža nastavlja se borba za istinu.

Položeno je  cvijeće i poručena Fatiha na mjestu zarobljavanja stanovnika Kasindolske ulice i na centralno spomen obilježje na Stupu 16. maja 2017. godine.

U prisustvu rodbine, prijatelja, predstavnika Općine Ilidža  u prostorijama mjesne zajednice Stup II okupili su  se  građani ove MZ i  još jednom se prisjetili hrabrosti i požrtvovanja branitelja ovih strateški važnih prostora, sa željom da trajno sačuvaju sjećanje na šehide i pale borce ovog područja.

Nisveta Zametica predsjednica Udruženja "Žene Kasindolske 1992." podsjetila je da i nakon 25 godina  za zločine niko nije odgovarao.

" Ogorčeni smo jer još uvijek niko nije odgovarao za ovaj zločin.Znamo odgovorne,  a to su Momčilo Mandić , tadašnji ministar pravde RS i Tomo Kovač, načelnik Stanice bezbjednosti Ilidža " rekla je Zametica.