Obilježena godišnjica pogibije heroja na Golom brdu  

U sklopu obilježavanja 25  godišnjice formiranja Četvrte viteške motorizovane brigade 28.jula 2017. godine,  zvaničnici, preživjeli saborci, porodice šehida, na čelu sa komandantom Četvrte viteške brigade generalom Fikretom Prevljakom obišli su i položili cvijeće na mjesto stradanja Emira Bogunića - Čarlija, sestara Samire i Mevlide Elčić i Džemaila Bulbula na Golom Brdu.     

Prisutnima se obratila i Adisa Bogunić, kćerka Emira Bogunića-Čarlija koja je u vrijeme njegove pogibije bila djevojčica.

"Ostale smo bez njega, ali ne i same. Uz nas su uvijek bili i danas su njegovi drugovi i saborci koji su tu za nas, i koji sve ove godine čuvaju uspomenu na mog rahmetli oca i ostale šehide i poginule borce" riječi su Adise Bogunić.

O detaljima akcije na Golom brdu i pogibiji Emira Bogunića-Čarlija, sestara Samire i Mevlide Elčić i Džemaila Bulbula govorio je i ratni komandant Četvrte viteške motorizovane brigade Fikret Prevljak.

"Uz sjećanje na naše heroje, teško je ne spomenuti dvije sestre Elčić, Mevlidu i Samiru, njihovo herojstvo i put. Taj dan smo se rastali ovdje u podnožju, Mevlida je otišla u boj, a Samiru sam ostavio jer nisam dao da idu obje sestre. Ali Samira se nekako iskrala kroz šumu i otišla za svojom sestrom.

Mevlida je poginula sa Čarlijem ovdje gdje sada stoji spomen-obilježje, a Samira je poginula pola sata poslije nedaleko odavde, rekao je Prevljak, te dodao da je ponosan na okupljanje saboraca jer ne daju da se zaborave ovi heroji.    

"Njih četvero imaju ogromne zasluge koje ne smiju nikad biti zaboravljene " dodao je general Fikret Prevljak.

Potom su brojne delegacije  položile cvijeće  na mezarje Emira Bogunića Čarlija  i Ejuba Sarajkića Eke, ispred Doma kulture u Hrasnici.