Obilježena godišnjica pogibije četvero djece u Velikom parku u Hrasnici

U organizaciji Udruženja logoraša Općine Ilidža i Općine Ilidža koja je finansijski podržala,  12. jula 2017. obilježena je godišnjica stradanja djece ispred spomen-obilježja u parku u Hrasnici pod nazivom "Da se ne zaboravi i ne ponovi".

Tim povodom predstavnici Općine Ilidža, Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajevo 1992-1995., rodbina i prijatelji proučili su Fatihu i položili cvijeće na mjesto stradanja nevine djece, te na taj način odali počast ovom zločinu te svijetu poručili da se ovakve stvari nikada ne smiju zaboraviti.

„Ovaj tužni dan, mora biti podsjetnik, šta se desilo   12. jula 1992. godine. Moramo pričati stalno da se ne zaboravi da je  od ispaljene minobacačke granate sa lokaliteta stadiona u Vojkovićima u parku u Hrasnici ubijeno četvero djece. Ta djeca su tada izašla u park da se igraju gdje ih je pokosila granata agresora.Rejon odgovornosti  odakle je ispaljena granata  je bila pod komandom  Milana Majkovića, a za ovaj zločin niko još nije odgovarao “rekao je   predsjednik Udruženja logoraša Općine Ilidža Enes Dželilović.

Tog kobnog dana ubijene su četiri nedužne duše, četvero djece i to:  Azmir Brodarac (1976.), Sanela Hadžiomerović (1979.), Aldina (1979.) i Admir (1985.) Čolpa. Tom prilikom ranjeno je još četvero djece.